Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Καταδικάζουμε απόλυτα την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Τη ρητή καταδίκη και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για τη σημερινή ένοπλη επίθεση στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας εκφράζει ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια κατά της οικία του πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Ντολντ είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνεται ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα νωρίς το πρωί με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Ντολντ και εξέφρασε αφενός μεν την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν της τρομοκρατικής επίθεσης με πυροβολισμούς κατά της πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι αφετέρου δε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον πρέσβη και την οικογένειά του.

Αυτή την ώρα, κατόπιν εντολών του κ. Βενιζέλου, βρίσκεται στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

«Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...