Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εξηγήσεις μέσω υπομνήματος έδωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Εξηγήσεις δια υπομνήματος που παρέδωσε ο συνήγορος του στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, παρείχε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, σε βαθμό κακουργήματος για το έτος 2010 και πλημμελήματος για το 2009.


Ο κ. Παπαντωνίου, που έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Άμυνας, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο συμπληρωτικής έρευνας που διενεργείται επί της δικογραφίας που αφορά στο πόθεν έσχες του 2008.


Για την υπόθεση αυτή (του 2008) έχει απαγγελθεί κατηγορία στον πρώην υπουργό και στην σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον περασμένο Απρίλιο.

Η υπόθεση για την οποία κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση ο κ. Παπαντωνίου αφορά σε ποσό ύψους περίπου 1,33 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζα της Ελβετίας τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, αλλά ούτε και τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός, που δεν προσήλθε στην Εισαγγελέα, υποστηρίζει στο υπόμνημα του, ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Παπαντωνίου έχει δηλώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι ο εν λόγω λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000 εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, ως διαπίστευμα για τις σπουδές των δύο γιών τους.

Φέρεται επίσης να υποστηρίζει, ότι όταν το 2010 επαναπατρίστηκαν, τα χρήματα περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...