Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Εκτός γραμμής ο Γρηγοράκος για τον εκλογικό νόμο

Αποστάσεις από τη θέση του ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωσή του δήλωσε την αντίθεσή του για αλλαγή του εκλογικό νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κρατά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.


«Πίστευα ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ως στέλεχος της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, έκρινε ότι πρέπει να το βάλουμε σε ένα μεγάλο πακέτο που πρέπει να έχει την ποιότητα της δημοκρατίας: να έχει το πολιτικό χρήμα, να συζητήσουμε για τις εθνικές εκλογές και να μην πάμε αποσπασματικά στην αλλαγή του νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να ξηλώσουμε, δηλαδή, τον «Καλλικράτη». Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα συζητάμε όλα, αλλά όχι αποσπασματικά. Ξέρετε ότι αυτά τα πράγματα δεν μπαίνουν μεμονωμένα, αλλά σε ένα πακέτο και γίνεται διαπραγμάτευση» τόνισε μιλώντας στο Βήμα FM.


«Εγώ το έχω υποστηρίξει (να γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου) και ξέρετε ότι έχω υποστεί και τα επιχείρια συναδέλφων μου και κάποιων από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει αλλαγή του νόμου στις τοπικές εκλογές, αλλά και του εκλογικού νόμου στις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, βάζει ένα γενικό πλαίσιο και ένα μεγάλο πακέτο που αφορά στην ποιότητα της δημοκρατίας, τι γίνεται με το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες κτλ. Και οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν θέλουν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Τι να κάνουμε;» συνέχισε και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που εμείς θέλαμε να γίνει αλλαγή – και εγώ το πιστεύω ότι πρέπει να γίνει – και το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά πόσον οι κοινοβουλευτικές ομάδες και τα κόμματά τους θα συμφωνήσουν να πάμε σε μια τέτοια πολιτική».

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» και τις αλλαγές που προωθούνται ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε ότι «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και είχα τεθεί αναφανδόν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Πιστεύω ότι και ο «Καλλικράτης» πρέπει να αξιολογηθεί και να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση, διότι ήταν ένα επιτυχημένο μοντέλο. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν έγιναν όλα καλά και υπήρχαν μεγάλες αδικίες στον «Καλλικράτη» και πίστευα ότι εκεί θα υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης και θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Ξέρετε, όμως, «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Υπάρχει άσπρο-μαύρο. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό και αντιθέτως πιστεύω ότι η γοητεία της πολιτικής είναι ότι με επιχειρήματα μπορεί να έλθει το πάνω-κάτω και να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία και η Ν.Δ. δεν έχουν εκφραστεί τα συλλογικά της όργανα και ο πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια συζήτηση, αλλά το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Ρήγα έκλεισε αυτή τη συζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...