Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μηλιός: Η λιτότητα θα συνεχιστεί και το 2014

Δεν επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για θετικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία το 2014 ο Γιάννης Μηλιός, με συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Real FM.


Ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ύφεση 0,4% για την ελληνική οικονομία το 2014, σημείωσε ότι δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της κυβέρνησης για την οικονομία ενώ εκτίμησε ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί και το νέο έτος.


«Τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα όσο λέει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Μηλιός.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που επικαλείται η κυβέρνηση δεν επιτυγχάνεται με δίκαιο τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά, «αν κλείναμε όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα είχαμε σαφώς πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο κ. Μηλιός προανήγγειλε μια βαθιά τομή για την ελληνική οικονομία που θα θέσει την χώρα σε διαφορετική τροχιά, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, ενώ έθεσε ως στόχο του κόμματος του την ρύθμιση του χρέους μέσω μιας πολιτικής απόφασης.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αποκάλυψε πως το όριο που αφορά αυτή την εξαγωγή βρίσκεται κάτω και από τις 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...