Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο κλείσιμο των 21 φορέων

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το δημόσιο


Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπονται το κλείσιμο 21 φορέων, ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγησή τους και η απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η μικρή καθυστέρηση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, που ήταν να γίνει σήμερα, Παρασκευή, οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και συγκεκριμένα σε μία ολιγοήμερη καθυστέρηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μιλώντας στο Real FΜ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν υπάρχουν αλλαγές στους φορείς που θα κλείσουν και προσέθεσε ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση, έχουν ενσωματωθεί τα σχόλια που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενσωματωθούν».

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο υπουργός σημείωσε: «Θα είμαστε συνεπείς στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει» και τόνισε ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρχει κάποια ουσιαστική απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα ανέφερε ότι «σε πολλές χώρες υπάρχει μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων» και σημείωσε πως με βάση το Σύνταγμα «δεν μπορεί να απολυθεί κάποιος υπάλληλος επειδή δεν αποδίδει καλά, μπορεί να απολυθεί μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα ή σε περίπτωση που καταργηθεί η θέση του ως αποτέλεσμα οργανωτικής αναδιάταξης».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι «ναι, πρέπει να συζητήσουμε θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...