Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γκάλοπ: Προβάδισμα 3,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».


Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυση Αυγη με 10%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξαρτητοι Ελληνες με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5% και τα λοιπά κόμματα με 9,5%.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας προτιμήσεις αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;» οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: «η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά» 3%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά» 17%, «η Ν.Δ. με μικρή διαφορά» 32%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» 35%, «κανένα/χωρίς γνώμη» 13%.

Καταλληλότερος πάντως πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30%, ενώ το 29% απαντά κανέναν από τους δύο.

«Μεγαλώνει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ απαντά με μνημόνιο και "χειροβομβίδες" ανευθυνότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα, ενότητα και σοβαρότητα», σχολίασε μέσω twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η "εκτίμηση εκλογικής επιρροής" από την εφημερίδα των Συντακτών αφορά έρευνα που έγινε προ 10 ημερών. Προφανής η σκοπιμότητα δημοσίευσης», ανέφερε από την πλευρά του, σε μήνυμά του επίσης στο twitter, ο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...