Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Στουρνάρας: Η Τρόικα δε ζητάει υπογραφή Τσίπρα για το δάνειο

Ούτε μαλακή ούτε σκληρή, χαρακτήρισε τη στάση των εκπροσώπων των δανειστών ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.


Ο κ. Στουρνάρας, μάλιστα, τόνισε ότι η αποψινή σύσκεψη, όπως «και οι προηγούμενες συσκέψεις είχαν΄σκοπό να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο πρωθυπουργός την κυβέρνηση εν όψει της καθόδου της Τρόικας».


Στην ερώτηση εάν ισχύει το γεγονός ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες».

Όσον αφορά στα ισοδύναμα και αν τα δέχονται οι Τροϊκανοί, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα», ενώ σε ερώτηση εάν θα ζητηθεί και υπογραφή του κ. Τσίπρα για το δάνειο, ξεκαθάρισε πως «δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα».

Αναφορικά, τέλος, με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και τα μέτρα ύψους 1,2 δισ, ο υπουργός Οικονομικών δεν ανακοίνωσε ποια θα είναι αυτά και αρκέστηκε στη δήλωση «θα τα δείτε».

Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...