Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοκλασάτα στελέχη ρίχνει στη μάχη της Κρήτης, ο Αλ. Τσίπρας

Απάντηση στη σύγκρουση των δύο γραμμών που υπάρχουν τοπικά αναφορικά με τις επιλογές προσώπων για την αυτοδιοικητική μάχη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.


Η πρώτη γραμμή θέλει το ελάχιστο ρίσκο για τις κάλπες του Μαΐου με την επιλογή προσώπων στο τιμόνι των ψηφοδελτίων τα οποία είναι πρώτης γραμμής και ψηφοθηρικά δοκιμασμένα όπως οι βουλευτές. Η δεύτερη γραμμή αναφέρει ότι αφού υπάρχει η δυναμική και ο αέρας από τους ψηφοφόρους που δείχνουν αύξηση των ποσοστών  του ΣΥΡΙΖΑ να επιλεγούν νέα πρόσωπα για να ηγηθούν της προσπάθειας.


Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας ξεκαθάρισε ότι το πολιτικό μήνυμα  το οποίο πρέπει να σταλεί  μέσα από τις 13 Περιφέρειες της χώρας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και ηχηρό. Εξού και κάλεσε τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να ριχτούν στη μάχη και μάλιστα πό την πρώτη γραμμή παρά τις αντιρρήσεις που είχαν διατυπώσει κατά καιρούς. Με αυτό το δεδομένο ονόματα βουλευτών της Κρήτης όπως αυτά του Μιχάλη Κριστωτάκη και του Γιώργου Σταθάκη επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο.

Χαρακτηριστική ήταν η μερική αλλαγή πλεύσης του βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη ο οποίος προ ημερών μέσα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" είχε απορρίψει κατηγορηματικά να ηγηθεί ψηφοδελτίου στην αυτοδιοίκηση. Χθες κατά την κομματική εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μου είναι η Βουλή εγώ για εκεί έχω πάρει την ψήφο των συμπατριωτών μας και αυτό κάνω από εκεί και πέρα εάν χρειαστεί να αλλάξει κανείς ρόλο μπορεί να το κάνει , δε θα το κάνω από μόνος μου αλλά αν μου ζητηθεί θα συζητήσουμε και θα δούμε . . Στον αγώνα όλα είναι ανοικτά» δήλωσε στον φακό της «Κρήτη TV» ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης


Ενδεικτικά τα όσα ανέφερε  ο Γιάννης  Μηλιός μιλώντας στην «Κρήτη TV» . Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής και στο στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα  έδωσε το σύνθημα της βαρύτητας για τη συγκεκριμένη εκλογική μάχη αφού θεωρούν ότι εφόσον το νησί περάσει στον αυτοδιοκητικό χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική περιοχή και σε αυτή τη χρονιά που είναι μια χρονιά εκλογών ,χρονιά αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών αλλά όπως ελπίζουμε θα γίνει και χρονιά εθνικών εκλογών,  το Ηράκλειο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο»


Στο προσκήνιο παραμένει και η συζήτηση για την «μάχη» της Λότζια αφού ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα. Οι υποψήφιοι επικεφαλής όπως ο μηχανικός Ηλίας Λυγερός κρατούν καλά  κλειστά τα χαρτιά τους με την τελική επιλογή να αναμένεται να ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου .

Ο Γραμματέας της Νομαρχικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παυλιδάκης σχολίασε επί του θέματος: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία ευρύτερη αποδοχή της κοινωνίας με σχήματα αυτοδιοικητικά που θα αγκαλιάζουν την κοινωνία».

Απαντώντας στην κριτική που θέλει το ΣΥΡΙΖΑ να κινείται με χαμηλούς ρυθμούς στην επιλογή των βασικών πρωταγωνιστών στη μάχη του Μαΐου από τη Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η επιλογή των προσώπων δεν έχει καθυστερήσει τονίζοντας ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων και των θέσεων των συνδυασμών.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη / neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...