Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μαχαίρας για Βενιζέλο: Θέλει δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ είναι δύναμη της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς

«Ο εκνευρισμός του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στηρίζουν όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, δεν υπακούει απλώς και μόνο σε μία ιδιοκτησιακή αντίληψη της πολιτικής»...


Με δηλώσεις τους, σε συνεντεύξεις τους στο ραδιοσταθμό του ΣΚΑΙ, ο εκπροσώπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας απάντησε στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή την προσέγγιση του κόμματος με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και τις δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα, καθώς και με την απόφαση να μην συμπράξει η ΔΗΜΑΡ σε κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές.


«Η ΔΗΜΑΡ -θέλει δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ- είναι δύναμη της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, που εντάσσεται όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά, στον ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο και μεταφέρει την ευρωπαϊκή κληρονομιά της ανανεωτικής Αριστεράς» τόνισε ο κ. Μαχαίρας, προσθέτοντας ότι «στην πολιτική -ας το πάρουν απόφαση- δεν χωρούν κυριότητες και επικαρπωτές», «το ποιος δικαιούται να μιλά στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα συμβολαίων, προκύπτει από τις πολιτικές που υπηρετεί…».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι «ο εκνευρισμός του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στηρίζουν όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, δεν υπακούει απλώς και μόνο σε μία ιδιοκτησιακή αντίληψη της πολιτικής» και τόνισε: «Οι δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα έρχονται να ακυρώσουν την προσπάθεια να παρασταθεί η ΔΗΜΑΡ ως δύναμη που φλερτάρει με τον ευρωσκεπτικισμό, ώστε το ΠΑΣΟΚ και οι “58” να αναδειχθούν ως θεματοφύλακες του ευρωπαϊσμού. Αυτό ακυρώνει ο Σβόμποντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...