Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εξεταστικές για Μνημόνιο, λίστα Λαγκάρντ, ΕΡΤ και υποβρύχια

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι θα διερευνηθούν όλα εκείνα για τα οποία αναζητά και δικαιούται απαντήσεις» τόνισε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει τουλάχιστον τέσσερις εξεταστικές επιτροπές για το μνημόνιο, τη λίστα Λαγκάρντ, την υπόθεση της ΕΡΤ και των υποβρυχίων.


«Υπάρχει στη χώρα μας ζήτημα εξυγίανσης του δημοσίου βίου. Είναι πάμπολλα τα σκάνδαλα, είναι εξογιστική και προκλητική η ατιμωρησία, η οποία διασφαλίζεται, δυστυχώς, από τις κυβερνητικές πλειοψηφίες τις τελευταίες δεκαετίες. Από την άλλη
πλευρά, είναι ένα παρήγορο φαινόμενο το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη ερευνά και εξιχνιάζει, αναζητεί, αποκαλύπτει και λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές ενός κράτους δικαίου. Είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η ισονομία, διότι κάποιοι βρίσκονται ελεγχόμενοι και παραπέμπονται ενώπιον του νόμου, ενώ κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν την ασυλία, την αμνηστεία, την ατιμωρησία. Αυτό πρέπει να τελειώσει και σε αυτό το πλαίσιο η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη πρέπει να θωρακιστεί, ούτως ώστε οι λειτουργοί της με θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία να επιτελέσουν το καθήκον τους» επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περί «περίεργων θεσμικά» επαφών του κ. Τσίπρα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «πανικό» του Κινήματος «κάθε φορά που έστω ακούγεται η λέξη Δικαιοσύνη αλλά και για τη λαϊκή ρήση «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...