Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ - Οι αρμοδιότητες των μελών

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και συζήτησε αναλυτικά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο που βρίσκονται οι διαδικασίες.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Κ.Ε., Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο. Η εισήγηση περιελάμβανε τις προτεινόμενες αρχές οργάνωσης, τον τρόπο που θα προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, τη διάρθρωση σε τομείς και επιτροπές, το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και τα κυριότερα σημεία προγραμματισμού.


Στις ευρωεκλογές, για τις οποίες υπήρξε ειδικός κύκλος συζήτησης, η Δημοκρατική Αριστερά θα επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στις εκλογές για την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση η Δημοκρατική Αριστερά θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς Δημάρχους, καθώς και Δημοτικά Συμβούλια, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η κατανομή των αρμοδιοτήτων και τομέων του κόμματος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία είναι η εξής:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...