Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Ακριβής πρωθυπουργός» ο Σαμαράς

«Ακριβής πρωθυπουργός» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Χάντελσμπλατ» (Handelsblatt), σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζει νέα αίσθηση χρόνου» αναφέρεται στο δημοσίευμα, με αφορμή την έγκαιρη προσέλευση του κ. Σαμαρά στην εκδήλωση, όταν «στην Ελλάδα τέτοιες εκδηλώσεις δεν ξεκινούν ποτέ ακριβώς -αν θέλει κανείς να παραβρίσκονται όλοι στις οκτώ, θα πρέπει να τους καλέσει για τις έξι», επισημαίνει ο συντάκτης και προσθέτει, χαρακτηριστικά, ότι ακόμη και ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ βρέθηκε στο τραπέζι του πέντε λεπτά αργότερα.

«Η ασυνέπεια δεν αποτελεί τη μοναδική αμφίβολη παράδοση την οποία ο κ. Σαμαράς θέλησε να σπάσει επιδεικτικά το βράδυ της Δευτέρας. "Δεν βάζουμε πλέον τίποτα κάτω από το χαλί, αλλά στέλνουμε τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη", όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τους νέους χειρισμούς όσον αφορά την τρομοκρατία». Αυτό, αναφέρει ο δημοσιογράφος, δεν θα μπορούσε να έχει μόνο σημασία για τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους και πολιτικούς, «αλλά και για τις γερμανικές επιχειρήσεις, επειδή εκείνες για δεκαετίες φαίνεται να είχαν διανείμει ιδιαίτερα γενναιόδωρα στην Ελλάδα χρήματα για δωροδοκίες, προκειμένου να αντλήσουν από τη χώρα μεγάλες δημόσιες παραγγελίες».

Ο κ. Σαμαράς, τονίζεται στην ανταπόκριση, δήλωσε ότι όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, βρήκε «μια χώρα σε διάλυση» και τόνισε ότι τώρα «γεννιέται μια νέα Ελλάδα, που έχει για σημαίες της, επιδόσεις, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Όποιος έχει τόσα πολλά σχέδια, φτάνει καλύτερα έγκαιρα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...