Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τατσόπουλος: Θεάματα αντί για άρτον θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στο πρώην κόμμα του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να διασπαστεί, όταν φτάσει η ώρα να κυβερνησει.


Μιλώντας στο ΒΗΜΑfm, εκτίμησε ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, είτε μαζί με άλλους είτε στο σενάριο το λιγότερο πιθανό, μόνος του, θα βρεθεί μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, για μια ρήξη που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στη διάσπαση του κόμματος. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν μπορείς να δώσεις άρτον άμεσα, δίνεις θεάματα. Και τα θεάματα που περνάνε πολύ στην Ελλάδα, είναι τα δικαστικά.  Εξεταστική για το μνημόνιο; Αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Λέω για δίκες, πολλές δίκες. Δίκες σκανδάλων των πάντων, των έξι, των 12, των 38, των 57... Γνώμη μου είναι ότι αν θελήσει να διατηρήσει το κόμμα του υπό έλεγχο, θα το στρέψει προς τη θεαματική πλευρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ελεγκτή της τρόικας Ότμαρ Κάρας για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Τα αγγλικά του δεν τον βοηθάνε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι ότι δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του. Γιατί να το κάνει; Ήθελε να τους ακούσει... Ρωτήστε κάποιον συριζαίο για περισσότερα. Εγώ, γιατί να απολογούμαι για το τι κάνει ή κυρίως τι δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορώ να τον υπερασπιστώ, διότι δεν ξέρω τον ακριβή διάλογο. Διαρρέει από δύο μπάντες και δεν ξέρω τον οριστικό».

Αναφέρθηκε ακόμη στην κεντροαριστερά και στους 58. «Αν κολλήσουμε στα μαγαζάκια και η πρωτοβουλία πάψει να είναι πρωτοβουλία για να ενώσει την κεντροαριστερά, θα γίνει ένα μικρό διασπαστικό του κεντρώου χώρου κόμμα, το οποίο θα προστεθεί δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ή στο Λοβέρδο και δεν ξέρω 'γω τι... στη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Και αν κατέβει έτσι, η συντριβή είναι εξασφαλισμένη και καρατσεκαρισμένη».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε και για τη στάση του Φώτη Κουβέλη, λέγοντας: «Δεν ξέρω ειλικρινά καθόλου τι θέλει ο κ. Κουβέλης, απλώς ελπίζω ότι δεν θα είναι τόσο στενά τα πολιτικά κριτήρια και το πολιτικό όφελος για να θελήσει να τορπιλίσει την ενότητα της κεντροαριστεράς για κάποιο τέτοιο λόγο. Κι έχω ακούσει ότι μια τέτοια πρωτοβουλία ανοίγματος προς την κεντροαριστερά ετοιμάζεται να κάνει και ο κ. Τσίπρας, γι' αυτούς που είναι απ' έξω. Δηλαδή, προς τον κ. Κουβέλη συγκεκριμένα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...