Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Μετατρέψαμε τους εφιάλτες σε λαμπρό όραμα

Στη σημασία της μνήμης και στα διδάγματα της ιστορίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις Βρυξέλλες.


«Σήμερα, 100 χρόνια μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν εκατομμύρια Ευρωπαίων έχασαν τη ζωή τους στη μάχη και 70 χρόνια από τις βιαιότητες της Γενοκτονίας και του Ολοκαυτώματος, καταφέραμε να μετατρέψουμε αυτούς τους τρομακτικούς εφιάλτες σε ένα λαμπρό όραμα και αυτό το όραμα σε μια πραγματικότητα: την Ενωμένη Ευρώπη, την Ευρώπη μας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο σεβασμό της ελευθερίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ανθρώπινου σεβασμού» δήλωσε.

Σουλτς: Απειλή κατά θεμελιωδών αρχών ο ρατσισμός


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Σώματος, Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός συνιστούν απειλή κατά των «θεμελιωδών αρχών μας, που είναι η δημοκρατία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής σημείωσε ακόμη ότι το Ολοκαύτωμα ήταν η χειρότερη τραγωδία στην ανθρωπότητα και ότι οι κίνδυνοι και οι δαίμονες δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται στις κοινωνίες.

Ο πρόεδρος του Εβραϊκού Συνεδρίου, Μοσέ Καντόρ, τόνισε ότι η καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής από την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί παράδειγμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας το οποίο ελπίζεται ότι αναπαραχθεί ανά την Ευρώπη, όπου όσοι ενστερνίζονται το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία επιχειρούν τελικά να χρησιμοποιήσουν το δημοκρατικό σύστημα για να προωθήσουν τις επιδιώξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...