Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

«Το πρόβλημα είναι η παράνομη μετανάστευση και όχι γενικότερα η μεταναστευτική πολιτική, όπως το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταναστευτική πολιτική, που ακολούθησε την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, από τον οποίο ζητούσε τη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το θέμα.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της κυβέρνησης, ο Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει ως κυρίαρχο θέμα της Ελληνικής Προεδρίας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να το δει. Αντίθετα θέλει να δεχόμαστε όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους στέλνουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη που αρνείται να τους δεχτεί. Εμείς σπάσαμε το αδιέξοδο μιλώντας για την παράνομη μετανάστευση, που τώρα πια συζητάει όλη η Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο αδιέξοδο και ζητάει και τα ρέστα», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσμονή απάντησης εκ μέρους της κυβέρνησης σε σχέση με την ανάγκη αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ αποδεικνύεται μάταιη» αναφέρει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Σίμο Κεδίκογλου, στην οποία η Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι, «η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με όσους εμμένουν σε μια αδιέξοδη μεταναστευτική πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...