Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιμνημονιακό δημοψήφισμα» οι εκλογές για περιφέρειες και ευρωβουλή

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ζήτησε από τα στελέχη να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν έκτακτα γεγονότα


 Υπερ-πολιτικοποιεί – όπως είναι η έκφραση κορυφαίων στελεχών – ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευρωεκλογές και την αναμέτρηση για τις 13 περιφέρειες της χώρας, καθώς και τη μάχη στους τρεις μεγάλους δήμους.


Η πολιτική γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής διαμόρφωσε το πολιτικό πλαίσιο, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του είναι να μετατραπούν οι συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις σε αντιμνημονιακό δημοψήφισμα. «Θα καλέσουμε τον κόσμο να τους μαυρίσει» ήταν η χαρακτηριστική φράση, που ειπώθηκε.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ζήτησε από τα στελέχη να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν έκτακτα γεγονότα, όπως προβοκάτσιες, τις οποίες συνηθίζει η ΝΔ εσχάτως. Εξέφρασε δε την άποψη ότι είναι πιθανό να στηθεί εντέχνως μία δήθεν ρήξη της κυβέρνησης με την τρόικα – μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Η πολιτική γραμματεία αποφάσισε να επιστρατευτούν πολιτικά στελέχη βεληνεκούς και κυρίως βουλευτές για τη μάχη των τριών μεγάλων δήμων και των 13 περιφερειών. Στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν ονόματα, όμως ξεκαθαρίστηκε ότι θα υπάρξουν στο πλαίσιο αυτό επαφές με κορυφαία στελέχη, ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις, που εκφράζονται, καθώς υπάρχει μεγάλη απροθυμία, προφανώς γιατί πολλοί προτιμούν να διεκδικήσουν κυβερνητικά πόστα σε περίπτωση εκλογικής νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...