Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης: Την ανασυγκρότηση του κράτους δεν τη ζητά η τρόικα, την απαιτούν οι πολίτες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή


Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης σημείωσε: «έχουμε αναλάβει ένα μεγάλο βάρος να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κράτους όχι γιατί μας το ζητάει η τρόϊκα, αλλά γιατί αυτό απαιτούν οι πολίτες και οι φορολογούμενοι».

«Είναι το άλφα και το ωμέγα», επισήμανε ο κ. Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως τον παρακολουθεί επειδή θεωρεί πως «η δουλειά που κάνετε είναι πάρα πολύ σημαντική».

Μετά την ημίωρη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, «μειώνουμε τα διοικητικά βάρη, καταργούμε φορείς και διατυπώνουμε νέους κανόνες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επανέλαβα ότι στόχος είναι ένα κράτος πιο λειτουργικό για τους πολίτες».

Λίγο μετά τις 14:00 ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τον Λ. Ρακιντζή ο οποίος επισήμανε ότι χωρίς Δημόσια Διοίκηση δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε πως μία από τις κύριες αιτίες της κρίσης είναι η διαφθορά. Κάνει καταγγελίες. Αν "μαζέψουμε" και τη γραφειοκρατία, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα πάμε καλύτερα».

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Γενικός Επιθεωρητής σε αυτό το σημείο παραδέχτηκαν πως είναι και οι δύο «παλαιά κοπής», λέγοντας πως δεν χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...