Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ομιλία του στη Λιβαδειά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προέβλεψε ότι «η όποια κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά θα διαψεύσει τις ελπίδες του λαού».


«Η ανάπτυξη που λέει η ΝΔ, με ή χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα, θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που έχει σαρώσει ο τυφώνας των αντιλαϊκών νόμων για τα εργασιακά, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, τους φόρους, τις απολύσεις, την ακρίβεια» είπε ο γγ του ΚΚΕ.


«Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί; Πρωτοκλασάτα στελέχη του δεν ήταν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, γενικοί γραμματείς υπουργείων σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ανά την Ελλάδα; Μήπως στις τάξεις του δεν έχει σήμερα μια σειρά γνωστά λαμόγια, του πάλαι ποτέ παλιού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, διαχειρίστηκαν κονδύλια, έφαγαν και κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε; Μήπως δεν τους ξέρετε όλους έναν- έναν και εδώ στη Βοιωτία;» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους αναφερόμενος συνολικά στο δυναμικό που συσπειρώνεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους κατηγόρησε για ενδοτισμό, για συμβιβασμό αλλά και για ξεπούλημα των εργατικών αγώνων «για να τσακίσουν το κίνημα και να μαζεύουν ζεστό χρήμα στις καταθέσεις τους από αυτή την εξαγορά και το συμβιβασμό με την εργοδοσία, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα πόθεν έσχες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων» ανέφερε.

Παράλληλα πέρασε σε σκληρούς χαρακτηρισμούς καθώς ορισμένα στελέχη τα χαρακτήρισε «γυρολόγους». «Πολλοί από αυτούς που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κοτσάρονται ως υποψήφιοι βουλευτές, ή υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά τώρα, είδαν το φως το αληθινόν; Άλλαξαν σαν άνθρωποι; Έγιναν ξαφνικά αγνοί και συνεπείς αγωνιστές;»

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους απλούς ανθρώπους να μείνουν μακριά από τους καιροσκόπους «που δεν έχουν τηρήσει στο ελάχιστο τις υποσχέσεις τους και μοναδικό στόχο έχουν να αρπάξουν την ψήφο» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες να δημιουργήσουν «μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση» όπως τόνισε προβάλλοντας τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ισχυροποιηθεί το Κ.Κ.Ε. στις επόμενες εκλογές.

«Αδυνάτισε πέρσι εκλογικά το ΚΚΕ και ήδη ο λαός μας, η νεολαία το έχει πληρώσει αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε λέγοντας πως «χειροτέρεψε η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, αδυνάτισε το κίνημα, οι αγώνες. Δυνάμωσε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αδυνάτισε ο λαός, το κίνημα» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...