Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Κουτσούμπας: «Η ΕΕ είναι κόλαση για τους λαούς της»

Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ελληνικών κομμάτων περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σε συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Θήβα, το βράδυ του Σαββάτου.


«Ο κ. Σαμαράς, ως επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, πρωταγωνιστούν στην εξαπάτηση ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει η γη της επαγγελίας για τους λαούς της Ευρώπης. Η ΕΕ είναι κόλαση για όλους τους λαούς της» σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Ο Κ. Κουτσούμπας, ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους, παρομοίασε την ΕΕ με «λάκκο των λεόντων» και υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός είναι μόνος αντιμέτωπος με τα θηρία που τον κατασπαράζουν».

Για άλλη μια φορά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο για ενίσχυση της εκλογικής πορείας του κόμματός του, ζητώντας να απορριφθούν τα διλήμματα που κάθε φορά τίθενται. Ζήτησε να απορριφθεί «η λογική του "μικρότερου κακού", που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό» όπως είπε.

Αναφερόμενος στην ΕΕ, έκανε λόγο για αντιλαϊκές αποφάσεις «που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο "Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς", όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κουτσούμπας. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά θέματα καθώς υπογράμμισε πως «τριάντα χρόνια τώρα μας γέμισαν ποσοστώσεις στα αγροτικά προϊόντα, δεν μπορούμε να παράγουμε ούτε να εξάγουμε προϊόντα ποιοτικά, που η Ελλάδα τα έχει σε αφθονία, αντίθετα μας κατακλύζουν στα σούπερ μάρκετ με ξένα προϊόντα από όλο τον κόσμο» όπως είπε.

Αναφερόμενος στη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό σημείωσε: «Εκεί μας καταντήσανε! Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που μπορεί με τον πλούτο που διαθέτει, και να παράγει και να λύσει το διατροφικό πρόβλημα και να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερες αναφορές και στις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς τις οδομαχίες τις προσδιόρισε ως μάχη επικράτησης από «συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων». Μάλιστα σχολίασε ότι έχουν επιδοθεί «σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό για τις αγορές και τις πηγές της ενέργειας» ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τις συγκεκριμένες εξελίξεις πως «αυτή η επιλογή είναι άλμα στο κενό για τους λαούς, που πληρώνουν τα "παιχνίδια" των ισχυρών, πολλές φορές και με αίμα».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επιτέθηκε και κατά της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι «όποιος λαϊκός άνθρωπος πιστεύει ότι με ψήφο στη Χρυσή Αυγή τιμωρεί τη σαπίλα και τη διαφθορά, κάνει μεγάλο λάθος. Δυναμώνει τον μηχανισμό που τα γεννάει. Δυναμώνει μια συμμορία που την βρίσκει μπροστά του ως εχθρό των λαϊκών διεκδικήσεων» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην «πρόταση του ΚΚΕ» την οποία χαρακτήρισε πρόταση διεξόδου που «δίνει τη δυνατότητα οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας από τον λαό, για τον λαό».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...