Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σταϊκούρας: Φορολογικά ισοδύναμα αν επιστραφούν οι περικοπές στους ένστολους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στους FT για την επιβάρυνση του Προϋπολογισμό αν ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στους ένστολους

Ιδιαίτερο προβληματισμό για το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί ο Προϋπολογισμός ακόμη και με 1 δισ. ευρώ αν επιστραφούν αναδρομικά - δηλαδή από τον Αύγουστο του 2012 - οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο για τους ένστολους αλλά και για τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς , εκφράζει με δηλώσεις του στους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση» δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας την Τρίτη στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times και στη δημοσιογράφο Κέριν Χόουπ.

«Παρά ταύτα θα διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στους φόβους ότι η επιστροφή των περικοπών από την 1η Αυγούστου του 2012 στους ένστολους μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα χαλάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Χρ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η απόφαση του ΣτΕ θα αφορά μόνο τους ένστολους ή και άλλους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια« όπως οι Δικαστικοί και οι Πανεπιστημιακοί.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των FT, αν επιστραφούν αναδρομικά όλες οι περικοπές (περίπου 12%) που έγιναν τον Αύγουστο του 2012, τότε το κόστος για τον Προϋπολογισμό υπολογίζεται από τον κ. Σταϊκούρα στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...