Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Ρώμη ο Φ. Κουβέλης

Στη Ρώμη θα βρεθεί στα τέλη Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, κατά την οποία θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές. Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης αργά το βράδυ της Τρίτης μιλώντας σε δημοσιογράφους, έχει προσκληθεί στη συνδιάσκεψη από τον Μ. Σουλτς.


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε με δημοσιογράφους, παρουσία ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ, ο. Κουβέλης είπε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών, Μάρτιν Σουλτς ενώ υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε και στο θέμα της κίνησης των «58», λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διασπασθεί, και πως το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα, εννοώντας τους Ανδ. Παπαδόπουλο και Γ. Ψαριανό. Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε, κουτσή. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα τόσο ο κ. Παπαδόπουλος όσο και ο κ. Ψαριανός συμμετείχαν σε εκδήλωση της κίνησης των «58» και υπογράμμισαν την ανάγκη η ΔΗΜΑΡ να «αγκαλιάσει» την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά στην στάση που τηρεί το ηγετικό στέλεχος, Σπύρος Λυκούδης και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η ΔΗΜΑΡ θα πετύχει καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Τέλος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε ότι είναι αθλιότητες τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ για το μεγάλο πρόβλημα του χρέους ο κ. Κουβέλης είπε ότι θα πρέπει να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...