Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μόσιαλος: «Κατανοώ τις ανησυχίες των "58", αλλά ο σταυρός είναι σίγουρα καλύτερος»

Να απαλύνει τις ανησυχίες των στελεχών των «58» για τη σταυροδοσία στις ευρωλίστες επιχείρησε τη Δευτέρα ο Ηλίας Μόσιαλος, επικεφαλής της κίνησης Δυναμική Ελλάδα και εκ των υποστηρικτών της Ελιάς. 


Ο Μόσιαλος υποστηρίζει ανοιχτά την υιοθέτηση του σταυρού για την επιλογή των ευρωβουλευτών που συμφωνήθηκε μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο το Σάββατο. Και απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράστηκαν κατά τη συνεδρίαση την Κυριακή το βράδυ της ολομέλειας της Πρωτοβουλίας των 58, τόνισε ότι «ο σταυρός παρότι μπορεί να μην θεωρείται ιδανικό σύστημα, είναι σίγουρα καλύτερος από τις επιλογές που μπορεί να κάνουν οι εκάστοτε αρχηγοί των κομμάτων».


Αναλυτικά η δήλωση του Ηλία Μόσιαλου ήταν η εξής:


«Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό, πρόταση που είχε κάνει στις προηγούμενες ευρωεκλογές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα και κάποιες εύλογες ανησυχίες. Αν δεν πηγαίναμε σε σταυρό θα έπρεπε να είχαμε σε κάθε κόμμα μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για την πρόταση καθιέρωσης μονοεδρικών περιφερειών. Αυτό όμως προϋποθέτει την ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων. Μέχρι αυτό να εξασφαλιστεί, ο σταυρός παρότι μπορεί να μην θεωρείται ιδανικό σύστημα, είναι σίγουρα καλύτερος από τις επιλογές που μπορεί να κάνουν οι εκάστοτε αρχηγοί των κομμάτων.

» Κατανοώ επίσης τις ανησυχίες πολλών εκ των "58", αλλά αυτές μπορούν να λυθούν άμεσα με την κάθοδο ως υποψηφίων στις εκλογές με σταυρό των πιο προβεβλημένων στελεχών τους. Πιστεύει κανείς ότι αν είναι υποψήφιοι για παράδειγμα ο Γιάννης Βούλγαρης ή ο Γιώργος Παγουλάτος θα έχουν πρόβλημα αναγνωρισημότητας; Ας το τολμήσουν και δεν θα χάσουν. Αν ο λαός θέλει να δει μια μεγάλη κεντροαριστερά τότε δεν θα ψηφίσει μόνο τους κομματικούς υποψήφιους. Θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει από ένα πολύ ευρύτερη ψηφοδέλτιο. Ο λαός ξέρει να κρίνει. Κι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει τέτοιες υποψηφιότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...