Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σ. Κεδίκογλου: Συστηματική συκοφαντία της Ελλάδας από τον Αλ. Τσίπρα

Για συστηματική συκοφαντία της Ελλάδας κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Βήμα».


«Ο κ. Τσίπρας απειλεί να διακόψει μονομερώς τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, οδηγώντας έτσι τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη» τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει ότι «η συκοφαντία της πατρίδας μας που συστηματικά επιδίδεται ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ανοησία έχουν επιτέλους τα όριά τους».

Στην συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς αν είναι αδιαπραγμάτευτη η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, απαντά πως δεν μπορεί από τη μία πλευρά να είναι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την άλλη να επιδιώκει την αποχώρηση από την ευρωζώνη και προσθέτει:

«Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης και απόρριψης λύσεων λιτότητας. Δεν θα προβούμε σε μονομερείς κινήσεις. Ούτε, όμως, θα διστάσουμε να τις κάνουμε αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί μονομερείς κινήσεις, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Αφορούν τη διαχείριση του χρέους. Εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...