Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Παπούλιας: Με τις αρετές του ελληνικού λαού θα ξεπεραστεί η κρίση

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο λαός θα ξεπεραστεί η κρίση, γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τις αρετές και τον καλύτερο εαυτό τους, έστειλε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.


Ο κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωσε: «Η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία. Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος και με το αήττητο του τουρκικού στρατού, χάριν και στη βοήθεια των Γερμανών τεχνικών. Και ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Με τη νίκη εκείνη απεπλήγη και μια τραγική ήττα, του ‘97. Ο λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία ξαναβρήκαν το ηθικό τους και μεγαλούργησαν στα επόμενα χρόνια.


Μεγαλούργησαν, γιατί είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί είχαμε μια άξια στρατιωτική ηγεσία, γιατί είχαμε μια εξίσου άξια πολιτική ηγεσία. Αναδείχθηκαν αρετές του Έλληνα, που τις έχουμε και σήμερα ανάγκη για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

Με ρωτάνε, γιατί είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί η κρίση. Γιατί, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Έλληνας αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του. Υποφέρει, και αυτό είναι αλήθεια. Και ελπίζουμε ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού θα έχουν ένα τέλος.

Και είμαι βέβαιος για αυτό. Και πάλι θέλω να σκύψω το κεφάλι μου σε όλους αυτούς τους μαχητές των βουνών έξω από τα Γιάννενα, στους απελευθερωτές, σε αυτήν τη μεγάλη νίκη που ήταν και ένα προσκλητήριο για όλο τον Ελληνισμό. Να σκεφτεί κανένας πόσοι έτρεξαν από όλες τις γωνιές της γης για να προσφέρουν και την ίδια τους τη ζωή σε αυτό το μεγάλο αγώνα.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός, υποφέροντας, δίνει αυτή τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση. Πιστεύω ότι, όπως και τότε, έτσι και σήμερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...