Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κατάθεση «φωτιά» κατά Παπανδρέου

Τον Γιώργο Παπανδρέου «δείχνει» για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης κατάθεση υπαλλήλου... της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) που περιλαμβάνεται στο πόρισμα-φωτιά της Οικονομικής Αστυνομίας για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» (ΔΚΑ).

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News», υπάλληλος της ΥΔΑΣ από το 2000 έως το 2005, καταθέτοντας στις 19/9/2013 αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, γενικώς, υπήρξε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Γενικά τόσο για το ΔΚΑ όσο και για τις άλλες ΜΚΟ, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004 η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών γινόταν αποκλειστικά από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όσον αφορά στα ξενόγλωσσα παραστατικά, σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό θα έπρεπε να παραδοθούν μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα και θεωρημένα από δικηγόρο. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι αφενός μεν δεν επαρκούσε το προσωπικό της ΥΔΑΣ και αφετέρου δεν μας είχε δοθεί κάποια εντολή σχετικά με την πραγματοποίηση οποιουδήποτε προελέγχου, όσον αφορά στα προγράμματα των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν την περίοδο 2000-2004».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...