Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"Φαρμακερή" επίθεση Αδ. Γεωργιάδη στον Αλ. Τσίπρα για τις τιμές των φαρμάκων

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας προέβλεπε μείωση τιμής σε 17 φάρμακα, το υπουργείο σε 6.000 και τελικά μειώθηκε η τιμή σε 7.500 φάρμακα.

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της τιμής των φαρμάκων.


Ο υπουργός είπε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που έδωσε είχε εκτιμήσει ότι θα μειωθούν οι τιμές σε 17 φάρμακα, όμως το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε 7.500 φάρμακα. Χαρακτήρισε «μνημείο ανοησίας αρχηγού αντιπολιτεύσεως αυτό που είπε για 17 φάρμακα», προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ειρ. Αγαθοπούλου. 

«Δεν θα κρίνουμε αυτό που είπε ο Τσίπρας. Ποιος είναι; Ο Πάπας της Ρώμης;», επέμεινε ο Αδ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι με αυτά που λέει «δεν κρίνω το πρόσωπο». Ακόμη ο υπουργός χαρακτήρισε ως «μεγαλειώδη ανοησία» όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «ναι, ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τι του γίνεται για τα φάρμακα».

Από την πλευρά της η Ειρ. Αγαθοπούλου επεσήμανε ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα. «Η μείωση των τιμών είναι 12% τον τελευταίο χρόνο αλλά έχουμε αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά 26%. Αυτό λέγεται ελάφρυνση; Προφανώς όχι», είπε αναφέροντας ότι «η ασφαλιστική τιμή έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό και η νέα λιανική τιμή έχει μειωθεί πολύ λίγο, με αποτέλεσμα την διαφορά να την καλύπτει ο ασφαλισμένος».

«Έχει σημασία ο καταναλωτής να επιλέγει φαρμακοποιό που θα του λέει τι πρέπει να κάνει», απάντησε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι με αίτημα των φαρμακοποιών μεσολαβεί χρονικό διάστημα για να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να πουλήσουν τα φάρμακα που έχουν αγοράσει με την παλαιά τιμή. Έτσι το νέο δελτίο τιμών ισχύει από 10 Μαρτίου και από τότε θα υπάρξει το όφελος του ασφαλισμένου.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αδ. Γεωργιάδης υπενθύμισε πως «ο σοφός ελληνικός λαός, που προφανώς δεν παρακολουθείτε, έχει μία παροιμία: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας προέβλεπε μείωση τιμής σε 17 φάρμακα, το υπουργείο σε 6.000 και τελικά μειώθηκε η τιμή σε 7.500 φάρμακα. «Να σταματήσει το παιχνίδι των εντυπώσεων. Πάθατε Βατερλώ με τα φάρμακα γιατί δεν ψηφίσατε τη μείωση της τιμής», είπε ο υπουργός.

Όσον αφορά στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης η εκτίμηση του Υπουργείου ήταν για 300 εκατ. Ο ΕΟΦ υπολόγισε ότι θα υπάρξει μείωση 276 εκατ. ευρώ από ενδονοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή δαπάνη, στα οποία πρέπει να προστεθούν και άλλα 30 εκατ. από την αύξηση του rebate.

newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...