Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αντιπαράθεση Βούτση - Ρήγα στη Βουλή για το «κλείσιμο του ματιού» στους ακροδεξιούς

Αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τα όσα είπε την Πέμπτη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκους Βούτσης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «η συγκυβέρνηση κάνει παιχνιδάκια επιχειρώντας να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή» για να «κλείσει το μάτι» στο ακροδεξιό ακροατήριο, σημειώθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.


Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του μεταναστευτικού κώδικα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, επανήλθε στο θέμα, αντιτείνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά, καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ώστε να τη θέσει εκτός νόμου».

«Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό και την άποψη ότι κάποιοι κλείνουν το μάτι στην Ακροδεξιά. Θα παρακαλούσα να μας πείτε αν εσείς κλείνετε το μάτι στην Ακροδεξιά και να υπάρξει διευκρίνιση για την τοποθέτησή σας στην Ολομέλεια περί πολιτικής δίωξης και μεθόδευσης της κυβέρνησης να τεθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου» ανέφερε ο Παναγιώτης Ρήγας απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Βούτσης επέμεινε στις καταγγελίες του περί μεθοδεύσεων, που δεν έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη, και υπογράμμισε ότι το σενάριο αυτό παίζεται από «πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες».

«Η χθεσινή μου αναφορά για μεθόδευση δεν έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη την οποία σεβόμαστε, αλλά ότι από πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες παίζεται και αυτό το σενάριο, ενώ το Σύνταγμά μας το απαγορεύει» είπε χαρακτηριστικά.

«Η συζήτηση είναι σίγουρό ότι θα γίνει επί της ουσίας, καθώς υπάρχει το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εμείς έχουμε πει ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί προ του νόμου, και όχι εκτός νόμου. Είναι, τουλάχιστον, γελοίο ότι η Αριστερά συναινεί με την πολιτική της Χρυσής Αυγής».

Επίσης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κύκλους της κυβέρνησης που θέλουν την πολιτική πελατεία της Χρυσής Αυγής χωρίς τη Χρυσή Αυγή και κάνουν το παν για να τους ηρωοποιήσουν. Συμπλήρωσε, δε, ότι, προφανώς, οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να διαλευκανθούν για όλους αλλά, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρασάγκας είναι οι ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν με την Αριστερά. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Υπάρχουν φωνές που ενοχλούν, όπως του κυρίου Γλέζου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο φίλοι δεν είναι με τη Χρυσή Αυγή. Εμείς δηλώνουμε καθαρά ότι και θα φυλακιστούμε και θα τεθούμε και εκτός νόμου αλλά θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...