Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με το «ΠΟΤΑΜΙ» στις Ευρωεκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανακοίνωση – διάγγελμά του και επιβεβαιώνει τα περί καθόδου του στις Ευρωεκλογές με συνδυασμό που θα ονομάζεται «ΠΟΤΑΜΙ»!


Ο κ. Θεοδωράκης θα είναι ο επικεφαλής της Κίνησης, όχι, όμως, υποψήφιος, ενώ θα εγκαταλείψει την δημοσιογραφία.


«Η ιδέα δεν είναι μόνο δική μου. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι «τι θα κάνουμε;». Πολλές φορές η αφορμή είναι κάτι που έγραψα ή κάτι που έδειξα στην τηλεόραση. Άλλες πάλι είναι τα πρωτοσέλιδα, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πολιτικοί καυγάδες. Όλοι σ” ένα αδιέξοδο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, μετά από δυο- τρεις κουβέντες αναρωτιούνται “έχουμε άλλη λύση;”. Η ιδέα λοιπόν είναι δική σας», γράφει στην ιστοσελίδα του, protagon, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Παραθέτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως «η επιβίωση μιας χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από την καλοσύνη των δανειστών της», μιλά για τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία, ενώ αναφέρεται και σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, τα ναρκωτικά, η γραφειοκρατία, το μαύρο πολιτικό χρήμα και η ανακύκλωση.

«Θα πρέπει να γυρίσουμε στην αρχή και να κάνουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία. Δικαιοσύνη στα μικρά και τα μεγάλα. Δικαιοσύνη, αξιολόγηση και αξιοκρατία. Αυτό θα κρατήσει εδώ τα νέα μυαλά που σήμερα φεύγουν σαν κυνηγημένα γιατί ξέρουν ότι δουλειές στην Ελλάδα κάνουν οι “κολλητοί” και τα “λαμόγια”. Αυτός ο φαύλος κύκλος όμως πρέπει να σπάσει», προσθέτει.

Υποστηρίζοντας πως χρειάζεται μικρότερη Βουλή, οι πολίτες να εκλέγουν τους βουλευτές από ενιαία λίστα και εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, ο κ. Θεοδωράκης τονίζει την ανάγκη συνεργασιών και συνεχίζει: «η Ευρώπη είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας του διαφορετικού. Άλλα τα λάθη των ηγετών και άλλες οι ευρωπαϊκές αξίες. Και σήμερα που στην Ευρώπη αμφιβάλλουν για τις λύσεις που επελέγησαν για την κρίση στην Ελλάδα, είναι η ευκαιρία να παρουσιαστούμε πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους. Να καταλάβουν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο τον κλασικό ελληνισμό αλλά και τον σύγχρονο Έλληνα».

«Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”. Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Τονίζοντας πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά και ζητώντας οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο από 1 έως 10 ευρώ, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει: «εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις Ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους “Πρωταγωνιστές” και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ».

«Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, να αλλάξουμε συνήθειες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξουμε ζωή. Καλημέρα λοιπόν και ελπίζω να συναντηθούμε. Τολμήστε το», καταλήγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...