Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για Θ. Καρυπίδη

Ο θόρυβος που ξέσπασε και στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις υποψηφιότητες Καρυπίδη - Βουδούρη, οδηγεί σε επανεξέταση των υποψηφιοτήτων και αναμένεται η τελική κατάληξη της διαδικασίας αυτής. 


Σε ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η υπόθεση του Θ. Καρυπίδη που επιλέχθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας. Το απόγευμα της Τετάρτης κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σχόλιο που φέρεται να έχει κάνει ο κ. Καρυπίδης για τη ΝΕΡΙΤ, που αν είναι γνήσιο, αναμένεται να τροφοδοτήσει νέες συζητήσεις.

 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του", είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Η προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, είναι το πρώτο δείγμα της δήθεν «αντιμνημονιακής» συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου που προτείνει για τον τόπο ο κ. Τσίπρας. Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές … όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Ας μην αυτοαποκαλούνται Αριστερά, γιατί δεν είναι. Ψηφοφόροι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταλαβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να συνεργαστεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος τώρα στο λαό».

Aνταπαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το ζήτημα Καρυπίδη, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: "Ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως εκτεθειμένος με τις επιλογές του. Να χαίρονται την υποστήριξη που προσφέρει ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης στον εκλεκτό τους υποψήφιο, κ. Καρυπίδη. Η απρέπεια πάντως και το θράσος δεν συνιστούν πρόταση πολιτικής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, με ανακοίνωσή του αναφέρει:
1. Στην διευρυμένη ΝΕ της ΠΕ Κοζάνης τέθηκαν προς συζήτηση τα ονόματα που πρότεινε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή, ενώ ζητήθηκε από τους συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδικασία η κατάθεση προτάσεων για υποψηφίους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Σε αυτήν την διαδικασία προτάθηκαν και πολλά άλλα ονόματα εκτός της εισήγησης και ως εκ΄ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες διερευνητικές επαφές, όπως και έγιναν. Η συντριπτική πλειοψηφία των προτεινόμενων υποψηφίων αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση για να επωμιστεί αυτό τον ρόλο.
2. Την Κυριακή 26-1-14 η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δ.Μ ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο πολιτικών πρωτοβουλιών και διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση του προγραμματικού μας λόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ΠΣΕ επικύρωσε τις πολιτικές διαδικασίες που δρομολόγησαν οι διευρυμένες συσκέψεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη και υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στη Δ.Μ. Σε αυτήν την διαδικασία έγιναν οι συνθέσεις για οριστικοποίηση της πρότασης στην ΚΕ και μάλιστα ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν μεταξύ αυτών που προτάθηκαν.
3. Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών μεταφέρθηκε στην ΚΕ ώστε να λάβει την οριστική της απόφαση. Τα σχόλια και οι επιθέσεις που έγιναν για τις διαδικασίες είναι ανυπόστατα και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία το μόνο που κάνουν είναι να τραυματίζουν την οργάνωση, η οποία κινήθηκε με βάση το καταστατικό και τις προβλεπόμενες από αυτό διαδικασίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...