Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Επιμένει ο Οδυσσέας Βουδούρης – Μαίνονται οι αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ

"Θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη"


Πιστός στην… απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος παρά τις οξύτατες αντιδράσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμμένει στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την «Αριστερή Πλατφόρμα» να βρίσκεται στην κυριολεξία στα… κάγκελα, στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες εκτενής συζήτηση με στόχο να αρθεί η στήριξη στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, για σήμερα, Δευτέρα, φημολογήθηκε πως Βουδούρη και Τσίπρας θα είχαν συνάντηση, προκειμένου να ανακοινωθεί το «διαζύγιο».

Ωστόσο, η εν λόγω πληροφορία διαψεύστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα διευκρινίστηκε τελικά, έπειτα από ανακοίνωση του ίδιου του Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος αποσαφήνισε πως θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει στο έπακρον το χρίσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Βέβαια, εφόσον οι αντιδράσεις συνεχιστούν – και με τις νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ να απορρίπτουν την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη – δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να αναδιπλωθεί και να άρει τη στήριξη στο πρόσωπο του Μεσσήνιου πολιτικού.

Σημειώνεται πως η εσωτερική «γκρίνια» στο ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στο γεγονός πως ο Οδυσσέας Βουδούρη ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το α’ μνημόνιο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οδυσσέα Βουδούρη:

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από την «Κοινωνία Πρώτα» όσο και από μένα προσωπικά, διότι αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Κατανοώ ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως ανάλογα στο παρελθόν, γεννά έναν εσωκομματικό διάλογο, ενίοτε έντονο, συστατικό στοιχείο δημοκρατικών κομμάτων.

Όμως, από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, για την αναχαίτιση της εκρηκτικής ανεργίας, για την αγροτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στον αντίποδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών του κ. Φούχτελ, για τη αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των απορριμμάτων και για μια νέα νοοτροπία δημοκρατικού ελέγχου, που απορρίπτει τις χρόνιες πελατειακές συμπεριφορές. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την καταστροφική για το λαό της Πελοποννήσου, αλλά εξαιρετικά φιλική για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διοίκηση του κ. Τατούλη.

Η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα».

Οι αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «πληθαίνουν» οι φωνές των στελεχών, αλλά και οι αποφάσεις των οργανώσεων του κόμματος, που αντιδρούν στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μάλιστα ο Ο. Βουδούρης, απειλεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του, αν δεν λάβει την απαιτούμενη στήριξη, καθώς μέχρι στιγμής, όσες οργανώσεις έχουν συνεδριάσει, τάχθηκαν κατά της επιλογής του κόμματος.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε και επίσημα τις φήμες που κυκλοφόρησαν το πρωί, για παραιτήσεις στελεχών από Νομαρχιακές Επιτροπές της περιφέρειας.

Ειδικότερα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη δεν συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον κόσμο, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα πρόσωπο που ψήφισε το μνημόνιο και μέσα σε δύο χρόνια πέρασε από τρία κόμματα».

Αρνητική είναι η στάση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, που συνεδρίασε και τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του κ. Βουδούρη.

Επίσης, στη Μεσσηνία, απ΄ όπου και κατάγεται ο κ. Βουδούρης, η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε χθες και η υποψηφιότητα δεν κατόρθωσε να λάβει ούτε μια θετική ψήφο.

Αντίθετα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι 25 κατά και 8 λευκά.

Στο μεταξύ, κατά της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους Μολάους Λακωνίας και του Ναυπλίου στην Αργολίδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...