Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Λοβέρδος: Η Ελλάδα χρειάζεται μια δύναμη λογικής

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά
Από την περασμένη Τρίτη η συγκρότηση της ΕΛΙΑΣ είναι πια μια πραγματικότητα. Έγινε προσκλητήριο από όλους όσους συμμετέχουν μέχρι στιγμής στο εγχείρημα, για την συνδιάσκεψη στις 8 και 9 Μαρτίου. 


Εκεί θα έχουμε το όνομα του σχήματος, το σύμβολο της, την πολιτική διακήρυξη και τις θέσεις μας για τη τοπική αυτοδιοίκηση και τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Τις επόμενες μέρες μετά την συνδιάσκεψη θα συγκροτηθεί το ευρωψηφοδέλτιο και η συνέχεια μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές είναι δεδομένη, το σχήμα θα συνεχίσει. Η κεντροαριστερά είναι μεγάλη, η δημοκρατική παράταξη είναι ένα πάρα πολύ μεγάλος χώρος πολιτικός αλλά βρίσκεται σε παρακμή γιατί διαχειρίστηκε μόνη της την κρίση αβοήθητη,  όταν όλοι οι άλλοι δημαγωγούσαν.


 Η παρακμή όμως  είναι μια κατάσταση τώρα δεν είναι οριστική. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει ιστορία έχει περάσει από πολλά στάδια. Έχει περάσει στιγμές δόξας αλλά και στιγμές συντριβής.

Πιστεύουμε ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα χρειάζεται μια δύναμη λογικής, μια δύναμη σοσιαλδημοκρατίας, μια δύναμη η οποία δεν θα δημαγωγεί και θα κρατάει χαμηλούς τόνους τις εποχές όπου ο διχασμός δεν είναι πολύ μακριά με αυτά που ακούγονται και λέγονται. Δυνάμεις που να μιλούν με μια μετριοπάθεια και με τη φωνή των πράξεων και της λογικής πρέπει να είναι παρούσες και για αυτό σε αυτή ακριβώς τη στιγμή συγκροτούμε τη νέα μορφή της κεντροαριστεράς.

Για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας

Η περιφέρεια έχει δυσκολίες. Εγώ έχω εκφραστεί στο παρελθόν και έχω πει ότι αν στη περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας  κατέβαινε ο Μάρκος Μπόλαρης θα τον στηρίξουμε, αλλά αυτό ακόμα δεν είναι δεδομένο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...