Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της Public Issue

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,5% στην “εκτίμηση εκλογικής επιρροής” έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της “Εφημερίδας των Συντακτών”.


Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% (31,5% τον Ιανουάριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 28,5% (28%). 


Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% (10%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 9% (9,5%).

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») περισσότεροι από ένας στους δυο ερωτηθέντες (55%) απαντούν ο ΣΥΡΙΖΑ και 31% η ΝΔ, ενώ 14% του δείγματος λέει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Στο ερώτημα πάντως αν χρειάζεται η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το 52% απαντά ότι "μάλλον δεν χρειάζεται", το 47% "μάλλον χρειάζεται" και το 1% δεν εκφέρει γνώμη ενώ το 57% πιστεύει ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 έως 7 Φεβρουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...