Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Άμεση σύγκληση της Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή την «εκπρόθεσμη» -όπως αναφέρει- κατάθεση της υπουργικής τροπολογίας για τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες των ετών από 1974 έως 2012.


Ο κ. Παπαδημούλης έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Γ. Καλαντζή στην οποία καταγγέλλει ότι συνεχίζεται «η απαράδεκτη αγνόηση και παράκαμψη τόσο της Επιτροπής όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων που θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα πριν έρθει στην Ολομέλεια».


Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει με την εν λόγω τροπολογία δίνεται νέα παράταση στων αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών και αποδυναμώνονται δραστικά οι προβλέψεις του ν. 4065/2012.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Θέμα: «Αίτηση άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής»

Με την παρούσα, σας ζητώ να ορισθεί αμέσως συνεδρίαση της Επιτροπής μας προκειμένου να εξετάσει την κατατεθείσα εκπρόθεσμη υπουργική τροπολογία, με γεν. αριθμ.1277 και ειδ. Αριθμ. 47/17.3.2014, στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής ένταξης».

Με την τροπολογία δίνεται νέα παράταση στον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες ετών 1974 έως και 2012 των εν ζωή ευρισκόμενων πολιτικών που διετέλεσαν ή διατελούν, από το έτος 1974 έως και το 2012, Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί Κυβερνήσεων, καθώς και των συζύγων και των ανηλίκων τέκνων τους, αλλά και αποδυναμώνονται δραστικά οι προβλέψεις του ν. 4065/2012.

Σημειώνω ότι η Επιτροπή μας, παρά τις επίμονες προτάσεις και πιέσεις μου και τις ανάλογες δεσμεύσεις σας, έχει να συνεδριάσει για το ζήτημα αυτό από το Δεκέμβριο του 2013.

Σημειώνω επίσης ότι παρά την κατακραυγή που προκάλεσε η κυβερνητική μεθόδευση να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία, ως δήθεν βουλευτική και ερήμην της Επιτροπής μας, σε άσχετο νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη», συνεχίζεται η απαράδεκτη αγνόηση και παράκαμψη τόσο της Επιτροπής μας όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων που θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα πριν έρθει στην Ολομέλεια.

Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της Επιτροπής πριν από τη συζήτηση της εν λόγω τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του.

Με τιμή
Δημήτριος Παπαδημούλης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...