Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μπαλτάκος: Αντικομμουνιστής γεννήθηκα, αντικομμουνιστής θα πεθάνω

Συνεχίζεται η κόντρα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Τάκη Μπαλτάκο και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, μετά τα... ατελείωτα «πήγαινε - έλα» της ρύθμισης για την απέλαση μεταναστών, σε περίπτωση που καταγγέλλουν ρατσιστικά εγκλήματα, τα οποία δεν αποδεικνύονται.


Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Γρηγοράκος επισήμανε ότι η σχέση του με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, είναι πάρα πολύ καλή και η συνεργασία τους άψογη.

«Αυτό που έγινε χθες, ήταν, νομίζω, μια δυσαρμονία μεταξύ του υπουργού αναπληρωτή και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, του κ. Μπαλτάκου. Δεν ήταν θέμα υπουργού. Ήταν πολύ σημαντικό το άρθρο 19 και θα το επαναφέρουμε την ερχόμενη εβδομάδα» σχολίασε.

Και συνέχισε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει θέμα ανάμειξης του κ. Μιχελάκη και ότι οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές. Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στο νομοσχέδιο και πιστεύω ότι δεν είχε ενημερωθεί πλήρως τι είχε γίνει. Ο κ. Μπαλτάκος, ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, έχει δικαίωμα, όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε ορισμένα θέματα που θέλουν νομοθετικές ρυθμίσεις ή όταν υπάρχουν θέματα που δεν πάνε καλά στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο κτλ. και πρέπει να γίνουν διορθώσεις».

»Υπήρχε μια διόρθωση στο άρθρο 19, για το οποίο είπα αν ήταν υπόψη και του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, διότι είχαμε συζητήσει πάρα πολύ και με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Μιχελάκη και τον κ. Συρίγο, τον γενικό γραμματέα Μετανάστευσης, και τον κ. Ιωαννίδη και τον κ. Αθανασίου και είχε γίνει μια πολύ καλή προεργασία, διότι υπήρχαν προβλήματα στο μεταναστευτικό».

»Και ενώ πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και πήγαμε καλά και στην Επιτροπή και όλα τα κόμματα είχαν πει ότι πάμε καλά, παρότι υπήρχαν κάποιες διορθώσεις, με την παρέμβαση αυτή στη Βουλή τινάχτηκε το κλίμα στον αέρα. Γιατί; Διότι, όταν έμαθα τι έγινε, είπα ότι θα την καταθέσω τη ρύθμιση, διότι γνωρίζω και ως υπουργός και ως βουλευτής, τόσα χρόνια στο Κοινοβούλιο, ότι πρέπει να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά να είναι υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτή, λοιπόν, τη ρύθμιση, την κατέθεσα και είχε ενημερωθεί και η κυρία Μάλστρεμ, η αρμόδια Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Δεν έκανα του κεφαλιού μου όταν μίλησα το πρωί με τον κ. Βενιζέλο. Κανένας υπουργός δεν κάνει του κεφαλιού του, αλίμονο. Έχει κάνει κάποιες συνεννοήσεις. Δεν ξέρω τι κάνει (ο κ. Μπαλτάκος). Ξέρω εγώ, μιλάω για μένα, ότι δεν κάνω του κεφαλιού μου και ενημερώνω τον πρόεδρό μου. Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Μπαλτάκος. Όταν του είπα (του κ. Βενιζέλου), μου είπε ότι θα αποσυρθεί αυτό και θα συνεννοηθεί με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Σταμάτη και αυτό έκανα κι εγώ. Γιατί αυτό το θέμα δεν έστεκε νομικά με την άποψη του κ. Συρίγου και των συμβούλων μου στη γενική γραμματεία Μετανάστευσης, του κ. Χρονόπουλου και του γενικού διευθυντή, του κ. Κιντή» σημείωσε ακόμη ο κ. Γρηγοράκος.

Και συνέχισε: «Είχαμε συνεννοηθεί για το άρθρο 19. Το νομοσχέδιο ήταν καιρό στη διαβούλευση και είχαν γίνει συζητήσει και επί Κουβέλη ακόμα. Ήταν ένα νομοσχέδιο πάρα πολύ καλό και το άρθρο 19 καλά σμιλευμένο, με πινελιές την τελευταία στιγμή. Είχε γίνει μια συμφωνία πάρα πολύ καλή και με τις άλλες δυνάμεις του Κοινοβουλίου και δεν ήταν τυχαίο αυτό. Και στην κορυφή είχε γίνει συνεννόηση. Ο κ. Μπαλτάκος ήταν ενήμερος πλήρως για το άρθρο 19. Δεν ξέρω τι ήθελε... Δεν είμαι υπουργός εγώ που θα εκφράζω τις προσωπικές απόψεις κανενός στο Κοινοβούλιο. Εκφράζω τις απόψεις της κυβέρνησης, η οποία είναι ειδικού τύπου και εκφράζεται από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και αυτούς εκφράζω όταν πηγαίνω εγώ στο Κοινοβούλιο».

«Θα μπορούσαμε να το έχουμε διαχειριστεί καλύτερα το θέμα. Συνήλθε μετά ένα όργανο στο Κοινοβούλιο με τον κ. Αθανασίου, τον κ. Βορίδη, τον κ. Τριαντάφυλλο, τον κ. Κουκουλόπουλο στο γραφείο του κ. Σταμάτη και ήμουν σε επαφή με τον κ. Βενιζέλο, όπως και ο κ. Σταμάτης. Ενώ είχε φτιαχτεί το κείμενο, ρετουσαρίστηκε με τον κ. Αθανασίου, που το έχει ετοιμάσει εκείνος το νομοσχέδιο και είναι γνώστης, η διαδικασία είχε προχωρήσει και ο πρόεδρος είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των εργασιών του Κοινοβουλίου και έτσι θα το φέρουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Ήταν μια κακή εμφάνιση της κυβέρνησης σε ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να μην έχουμε σύγκρουση σε ένα τέτοιο θέμα. Είναι θέμα προσωπικό του κ. Μπαλτάκου (αν θέλει να κλείσει το μάτι στη σκληρή δεξιά). Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... Όλοι καταλαβαίνουμε και καταλαβαινόμαστε σ' αυτή τη ζωή. Και καταλαβαίνουμε τι θέλει καθένας...» κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος.

Μπαλτάκος: Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής - Η ρύθμιση θα επανέλθει

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλτάκος, μιλώντας επίσης στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό και ερωτηθείς αν είναι ακραίος αντικομμουνιστής, απάντησε: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής. Έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω».

Ακόμη, ερωτηθείς για το θέμα της ρύθμισης που προέβλεπε τη δυνατότητα απέλασης μεταναστών έπειτα από ψευδείς καταγγελίες, είπε ότι η ρύθμιση αυτή διασφάλιζε τα δικαιώματα των αστυνομικών και των λιμενικών, που για τέσσερα-πέντε χρόνια θα έπρεπε να πληρώνουν δικηγόρους, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Ο κ. Μπαλτάκος συμπλήρωσε πως η ρύθμιση θα επανέλθει αργότερα, έπειτα από διαβούλευση και με αλλαγές στο περιεχόμενο.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθούν τα νώτα των αστυνομικών και των λιμενικών, για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να γίνονται έρμαια ψευδών καταγγελιών.

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό, υπογράμμισε ότι «ξαφνικά και ενώ είχαν ολοκληρωθεί όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Επιτροπή της Βουλής, ήρθε μια παρέμβαση από τον κ. Μπαλτάκο που άλλαξε τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν ο Τάκης Μπαλτάκος εκφράζει ακροδεξιές αντιλήψεις, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «αυτό είναι ένα θέμα, που πρέπει να το εκτιμήσει η ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...