Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι της Ελιάς

Στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές, προχωρά η «Ελιά».


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή στον Real Fm, σε λίγη ώρα θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις από τα γραφεία Τύπου όλων των συνεργαζόμενων κομμάτων, όμως τέσσερα ονόματα θεωρούνται σίγουρα για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.


Υποψήφιος θα είναι ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη θέση του για να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο. Επίσης, υποψήφια θα είναι η Εύα Καϊλή, η Συλβάνα Ράπτη και η πρώην συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, Κατερίνα Μπατζελή.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος του ζήτησε να παραμείνει στη Βουλή. Επίσης, ούτε ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος, όπως ενημέρωσε χθες τον κ. Βενιζέλο.

H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση των Κομμάτων και Κινήσεων της Ελιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ψηφοδέλτιο θα είναι ενωτικό και ενιαίο, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό και θα αποτυπώνει τη δυναμική και την προοπτική της Ελιάς.

Κοινή διαπίστωση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, "είναι η ύπαρξη μεγάλης διάθεσης στράτευσης και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο όχι μόνο από στελέχη και μέλη όλων των Κομμάτων και Κινήσεων που μετέχουν στην Ελιά, αλλά και από  πρόσωπα που πιστεύουν στη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ των οποίων πολλά που ανήκουν στην Κίνηση των 58".

Στο ψηφοδέλτιο θα εκπροσωπούνται όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί χώροι. 'Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση χαιρέτισαν την ένταξη στην Ελιά της Κίνησης Μεταρρυθμιστική Αριστερά, που συγκροτείται από στελέχη που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και ευρύτερα στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς", αναφέρεται.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών αποφασίστηκε να γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...