Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ρεπούση: Οι παρελάσεις είναι θεσμός του Μεταξά


Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις στρατιωτικές παρελάσεις άφησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση...Όπως ανέφερε, μιλώντας στον Βήμα fm, πριν από τέσσερα χρόνια είχε ληφθεί η απόφαση να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα.


Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «μού κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις».

«Ένας λαός οφείλει να θυμάται το παρελθόν του, αλλά ο τρόπος που το θυμάται, το διδάσκει και το δοξάζει, έχει να κάνει με το ποιο είναι αυτό το κράτος, τη φυσιογνωμία του και τις πολιτικές του», είπε η κ. Ρεπούση και πρόσθεσε:

Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σ' αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επανέφερε τις επιφυλάξεις της για τις μαθητικές παρελάσεις, λέγοντας:

«Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες -τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ- και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί. Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας».

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...