Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Διαμάχη Μητσοτάκη - Καπερνάρου στη Βουλή με ατάκες και …. υπονοούμενα


Την ώρα που η διαπραγμάτευση του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης με την τρόικα συνεχίζεται καθώς ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας του 2013 και για το 2014, το πρώί της Παρασκευής τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και το μέλλον όσων εργάζονταν σε αυτήν.

«Θέλετε να καταργήσετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να έχει ανάγκη τους Φούχτελ», είπε ο κ. Καπερνάρος, προειδοποιώντας ότι όταν ο ίδιος θα κερδίσει τη δημαρχία Αθηναίων, θα συγκρουστεί μέχρι τέλους για τέτοια θέματα, όπως η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που, μεταξύ άλλων, φρόντιζε προληπτικά για την πάταξη του παρεμπορίου. 

«Καταλαβαίνω την ανάγκη του συναδέλφου να αξιοποιήσει το κοινοβουλευτικό βήμα για να κάνει προεκλογική καμπάνια», είπε με νόημα ο υπουργός, εκφράζοντας την απορία του για το κατά πόσον θα πρέπει ένας βουλευτής εν ενεργεία να είναι υποψήφιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Όταν παραιτηθεί ο κ.Σπηλιωτόπουλος...», ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο κ. Καπερνάρος, προκαλώντας την αντίδραση του κ.Μητσοτάκη. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια για όλους και πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο στο πρόσωπό του. 

Απαντώντας πάντως στην ερώτηση Καπερνάρου για το αν πιστεύει ότι η δημοτική αστυνομία ήταν αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου και αν έχει το κράτος τη δυνατότητα να αξιοποιήσει υπαλλήλους με προσόντα σε άλλους κλάδους.  

Ο κ.Μητσοτάκης  μίλησε για αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων που επιβάλλουν την πρόσληψη 482 ατόμων, ενώ από τους 3300 υπαλλήλους, σημείωσε ότι 452 δεν τέθηκαν ποτέ σε διαθεσιμότητα λόγω μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι έχουν προκηρύξει 2458 θέσεις εργασίας, αλλά και πως σε 156 περιπτώσεις που βρέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά ή οι υπάλληλοι δεν πληρούσαν τους όρους, οι διορισμοί τους θα ανακληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...