Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή ο Χρ. Αλεξόπουλος

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε ο Χρ. Αλεξόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη. 


Ο Χρ. Αλεξόπουλος στην επιστολή του σημειώνει ότι κατέληξε στην απόφαση να αποχωρήσει από την Χ.Α. μετά την «σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική» υποστηρίζοντας ότι γνώριζε αυτού του είδους την δράση.


Ο βουλευτής Λάρισας εκφράζει την λύπη του που δεν ενήργησε νωρίτερα και που δεν διαφοροποίησε την στάση του «όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική».

Ο Χρ. Αλεξόπουλος τονίζει ότι αυτή η προσπάθεια «κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου, καταδικάζουμε απερίφραστα» προσθέτοντας ότι «μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές».

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος πια βουλευτής ισχυρίζεται ότι επιθυμούσε να αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή νωρίτερα, αλλά «δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον», σε μια διατύπωση που αφήνει σαφή υπονοούμενα. Ο Χρ. Αλεξόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι αποφάσισε τελικά την λύση της αποχώρησης από την Χ.Α. γιατί «δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές».

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας αναμένεται την Τρίτη να συζητήσει σχετικά με την εισήγησή της στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του Χρ. Αλεξόπουλου ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες βουλευτές ελέγχεται για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...