Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΙΚ: «Πάμε να τα βρούμε και όχι να τα σπάσουμε» με την Τρόικα

Σε εξέλιξη από τις 8 η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου, παρουσία Στουρνάρα - Στο τραπέζι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το φορολογικό, τα εργασιακά και οι ομαδικές απολύσεις


«Ξαναρχίζουμε από την αρχή αλλά το κλίμα είναι καλύτερο από ό,τι όταν έφυγαν» έλεγε κορυφαίος στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την πρώτη σύσκεψη της Τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα.


«Στόχος μας είναι να κλείσουμε μέχρι  την Κυριακή», ανέφερε η ίδια πηγή, «ο χρόνος πιέζει και τους δύο, δεν έχουμε μόνο εμείς να χάσουμε αλλά και αυτοί».

Συμφωνα με το ίδιο στέλεχος, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων βρίσκονται:
- το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα
- το φορολογικό νομοσχέδιο  που όμως δεν φαίνεται έτοιμο να κλείσει
- τα εργασιακά και οι ομαδικές απολύσεις, όπου «φαίνεται να περνάει η ελληνική θέση».

Παράλληλα συζητείται και η διανομή του πλεονάσματος, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «αυτό θα γίνει μετά την ανακοίνωση από τη Eurostat, δηλαδή μετά το Πάσχα και πριν τις ευρωεκλογές».

Όσον αφορά στο θέμα της Eurobank, το ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης υποστήριζε ότι «το ΤΧΣ είναι μέτοχος στην  Eurobank και έχει δικούς του κανονισμούς που δεν μπορεί να τους αγνοήσει».

Ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη δίωρη συνάντηση μεέβη στο Μέγαρο Μαξιμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και από το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει μεγάλος κύκλος συναντήσεων της Τρόικα στο ΥΠΟΙΚ με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...