Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κουβέλης: Η ανεργία, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα είναι η μεγάλη πληγή η οποία συνεχώς θα αιμορραγεί.

Δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, μετά τις συναντήσεις με τους επιτρόπους της Κομισιόν Λάζλο Άντορ και Μαρία Δαμανάκη.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Λάζλο Άντορ και την Ελληνίδα Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις.

Για τη συνάντηση με Λάζλο Άντορ:
«Συναντήθηκα με τον Επίτροπο κ. Άντορ, αρμόδιο για την απασχόληση και είναι προφανές ότι η συζήτησή μας αφορούσε το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας στην Ελλάδα. Τη μεγάλη πληγή της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει υποχρέωση από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προκειμένου να στηριχθεί η εργασία, η απασχόληση των νέων ανδρών και των νέων γυναικών. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει, με έναν ολοκληρωμένο τρόπο, να καταθέσει, να υποβάλει το πρόγραμμά της αναφορικά με το ζήτημα αυτό και να διεκδικήσει την υλοποίησή του διαπραγματευόμενη.

Η ανεργία, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα είναι η μεγάλη πληγή η οποία συνεχώς θα αιμορραγεί. Η αντιμετώπιση της ανεργίας, και εδώ υπήρξε απόλυτη συμφωνία με τον κ. Άντορ, χρειάζεται και την αλλαγή του δημοσιονομικού προγράμματος. Χρειάζεται την εγκατάλειψη της ασφυξίας, της πολιτικής λιτότητας, αλλά και της ύφεσης. Όλα αυτά έχουν σχέση με μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναδιαρθρωθεί. Με την απομείωσή του, τη χρονική επιμήκυνση, τα χαμηλότερα επιτόκια και, γιατί όχι, και με τη μεταφορά μέρους του χρέους με τη μορφή ευρωομολόγων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτά, όμως, αξιώνουν αλλαγή της πολιτικής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα διεκδίκηση από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτή η διεκδίκηση αποτελεί εκκρεμότητα. Αποτελεί παράλειψη.»

Για τη συνάντηση με Μαρία Δαμανάκη:

«Με την Επίτροπο, την κ. Δαμανάκη, συζητήσαμε την πρόταση που πρόκειται να κατατεθεί στα θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα και τη μπλε ανάπτυξη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική πρόταση και εκτιμώ ότι θα υπάρξει σημαντικό όφελος για την Ελλάδα.»

Για τη σημασία του forum των Ευρωσοσιαλιστών, με θέμα την "Προοδευτική Οικονομία":«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό forum, το οποίο γίνεται υπό την προεδρία του κ. Σβόμποντα, του επικεφαλής των Δημοκρατών - Σοσιαλιστών. Ένα forum το οποίο πρέπει να αναδείξει όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική συνοχή, οι οποίες έχουν δεχτεί βαρύτατα πλήγματα σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Προφανέστατα το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχτεί η κοινωνική συνοχή στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...