Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μιχαλολιάκος προς βουλευτές: «Καλώς ήρθατε στις φυλακές... δεν αποκλείω να ξανάρθετε»

Πώς αντιμετώπισε αυτούς που τον επισκέφθηκαν ο θεωρούμενος «Führerprinzip» της οργάνωσης - Εκτός ΧΑ και ο Στ. Μπούκουρας


Με επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις και διαρροές επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις ραγδαίες νομικές και πολιτικές εξελίξεις η Χρυσή Αυγή. 


Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στις φυλακές Κορυδαλλού στην ιστοσελίδα του ακροδεξιού μορφώματος αναρτήθηκε κείμενο σύμφωνα με το οποίο ο γ.γ. υποδέχθηκε τους βουλευτές με την εξής φράση: «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!».

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση ο αρχηγός της Χ.Α. αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «χαλκευμένες» και την εναντίον του δίωξη πολιτική.

Τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να εξετάσουν τους πέντε προφυλακισμένους. Σημειώνεται ότι για τους κ.κ. Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά, Γ. Λαγό, Γ. Γερμενή και Παν. Ηλιόπουλο έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Για το ίδιο αδίκημα ζητείται η άρση ασυλίας και του κ. Στ. Μπούκουρα ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις καταθέσεις των υπόλοιπων 6 ελεύθερων βουλευτών για τους οποίους εκκρεμεί το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον προφυλακισμένο βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδιάζει να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της ΚΟ τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως είχε δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής του» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Πολύβιος Ζησιμόπουλος και συνεχίσει «ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι των αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Εχθές, το ίδιο κόμμα χαρακτήριζε «ψευδή και κακοήθη» την είδηση του Mega περί ανεξαρτητοποίησης του κ. Μπούκουρα, την διέψευδε κατηγορηματικά, την επέδιδε στον «τον τρόμο και τον παροξυσμό του συστήματος που έχει μεταχειριστεί κάθε παράνομο μέσο, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής» και απειλούσε με μηνύσεις και αγωγές.

Σε κάθε περίπτωση, γίνονται δύο πλέον οι βουλευτές που αποχωρούν από την ΚΟ του ακροδεξιού μορφώματος εντός λίγων 24ώρων επιβεβαιώνοντας τις διαλυτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται λόγω των ποινικών διώξεων.

Αίρεται η ασυλία και του Δ. Κουκούτση

Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησαν υπερ της άρσης ασυλίας του κ. Δημήτρη Κουκούτση προκειμένου οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση να του απαγγείλουν το αδίκημα τηςσύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Υπερ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ η κυρία Μαρία Κόλλια εκ μέρους των ΑΝΕΛΛ δήλωσε παρούσα ενώ ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταψήφισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουκούτσης υποστήριξε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση  ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες περι συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδονται ενώ επισήμανε την πολιτική του δράση ως μέλος της ΝΔ Μεσσηνίας πριν ενταχθεί στην ΧΑ.

Είπε ότι ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας πως «μέντοράς» του ήταν ο κ. Αντ. Σαμαράς και πως ήταν αυτός που έβγαλε την φωτογραφία των Σαμαρά – Καμμένου σε συγκέντρωση του κόμματος το 1985. Πρόσθεσε τέλος ότι γνωρίζει τις κατηγορίες εναντίον της Χ.Α. και πως είναι περήφανος που είναι μέλος της.

Πέραν αυτών οι νέες αποκαλύψεις για την δράση ορισμένων μελών του κόμματος  όπως αυτή καταγράφεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το "Πρώτο Θέμα" αυξάνει την δυσφορία αρκετών βουλευτών που θεωρούσαν ότι η μόνη τους σχέση με την ΧΑ είναι η υπεράσπιση "της πατρίδας" και όχι δημιουργία πυρήνων τυφλής βίας.

Στ. Μπούκουρας: Δεν ήμουν μέλος του κόμματος

Ο Στάθης Μπούκουρας, με υπόμνημά του προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν ήταν μέλος της.

«Η σημερινή διαγραφή από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής και όχι από το κόμμα, αφού ουδέποτε άλλωστε ήμουν μέλος κόμματος, σας δείχνει το σωστό δρόμο, συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας» αναφέρει ο προφυλακισμένος βουλευτής προς τα μέλη της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...