Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μονομαχία δυο υπουργών στην Βουλή - Αποσύρθηκε άρθρο για τους μετανάστες - Ο ένας την έφερνε ο άλλος την απέσυρε

- Σε κόντρα με απρόβλεπτες συνέπειες για την κυβερνητική συνοχή εξελίχθηκε το πήγαιν' έλα άρθρου για τους μετανάστες στην Βουλή
- Πρωταγωνιστές, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής υπουργός του, Λεωνίδας Γρηγοράκος
- Ο ένας έφερνε την τροπολογία, ο άλλος την απέσυρε και σήμανε συναγερμός
- ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Για να ηρεμήσει η κατάσταση, υπήρξαν παρεμβάσεις τόσο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, όσο και από τον γραμματέα της κυβέρνησης, Τακη Μπαλτάκο.


Τελικά, ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 19, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η επίμαχη διάταξη που αφορούσε απέλαση μεταναστών μετά από ψευδή καταγγελία για ρατσιστική βία από μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο, τόσο μεταξύ του κ. Γρηγοράκου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όσο και του προέδρου και του αντιπροέδρου της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη και Γ. Τραγάκη με στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα.

Με καταψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες απειλεί το ΠΑΣΟΚ - Οργή Γρηγοράκου Σημειώνεται, ότι η διάταξη είχε δεχθεί τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, που την χαρακτήρισε τρομοκρατική και ρατσιστική αλλά και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και είχε αποσυρθεί δύο φορές.

Η πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, να ανακοινώσει την επανακατάθεσή της προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας την τροπή και τις διαστάσεις που πήρε η επίμαχη διάταξη, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «ήταν μία κακή εικόνα της κυβέρνησης αυτό που παρουσιάστηκε στη Βουλή». Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι ο κ. Γρηγοράκος κατέθεσε και απέσυρε την τροπολογία χωρίς να υπάρχει η υπογραφή του γγ της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι δεν έγινε καλή συνεννόηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...