Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Θ. Μωραΐτης: Θα καταψηφίσω τη διάταξη για το γάλα

Θα καταψηφίσω τη διάταξη για το γάλα, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.


Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως το ίδιο μπορεί να πράξουν και άλλοι βουλευτές. «Είμαι ξεκάθαρος και θα είναι και άλλοι βουλευτές, δεν ξύπνησα ένα πρωί και πήρα αυτές τις θέσεις για το γάλα» σημείωσε, προσθέτοντας πως η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα πριν από μία εβδομάδα ότι η τελευταία «κόκκινη γραμμή» του στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι η διάταξη για το γάλα.

«Κάποιος πρέπει να έρθει λοιπόν και να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η διάταξη είναι προς μια θετική κατεύθυνση και ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε.

«'Ολα αυτά τα χρόνια έλεγα - και δεν ήμουν μόνος - ότι η χώρα πρέπει μέσα από αυτήν την κρίση να συγκρουστεί με τις παθογένειες που οδήγησαν σ' αυτήν την κρίση και το μοντέλο που κατέρρευσε, τον κρατικό παρασιτισμό και το πάρτι μεταπρατών» συνέχισε ο κ. Μωραΐτης, και εξηγώντας τη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε:

«Η χώρα είχε σταματήσει να παράγει και η ιστορία με το γάλα αυτό αποδεικνύει σήμερα: ότι παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού και παρά το γεγονός ότι μια γενιά βουλευτών σήκωσε στην πλάτη της σκληρές και δύσκολες αποφάσεις, κάποιοι θέλουν να παραδώσουν τα οικονομικά κλειδιά της χώρας ξανά σε αεριτζήδες, μεταπράτες και εισαγωγείς... Η διάταξη χτυπά τους παραγωγούς γάλακτος και ετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι οι εισαγωγείς. Εδώ που έχουμε φτάσει, κανείς δεν μπορεί να κρύβεται και να λέει τη μισή αλήθεια και γι' αυτό ξεκαθάρισα τη θέση μου από χθες».

Αναφερόμενος και σε συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως έχει μιλήσει με κάποιους που δεν έχουν μεν δημοσιοποιήσει τη στάση τους, «αλλά δεν νομίζω ότι θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα».

«Σε μια χρονική στιγμή όπως αυτή, δεν πρέπει να δηλητηριάσουμε και άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τους βουλευτές όχι μόνο να εκφράζουν την άποψή τους, αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη διαδικασία για το πώς θα περάσουν κάποια ζητήματα, δεν μπορεί απλά να παρακολουθούν» τόνισε.

Ο κ. Μωραΐτης προέβη, χθες Πέμπτη, σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων:«Δυστυχώς φαίνεται, πως κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η οικονομία κατέρρευσε το 2009 γιατί είχε υπονομευτεί και γκρεμιστεί η παραγωγική βάση της. Σήμερα, αμετανόητοι, επιχειρούν να εξυπηρετήσουν για μια ακόμη φορά νεοφιλελεύθερες εμμονές αλλά και γιγαντώδεις διευθετήσεις συμφερόντων στην αγορά. Η διαπραγμάτευση που έγινε για την έκθεση του ΟΟΣΑ ήταν εικονική, αφού ειδικά για το θέμα του γάλακτος το αποτέλεσμά της ήταν προαποφασισμένο».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...