Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Από τα Χανιά ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

 

Συνάντηση με πολίτες και δημοσιογράφος στο Δημοτικό Κήπο Χανίων – Αύριο σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, τη Δευτέρα στη Σητεία


Από την Κρήτη και ειδικότερα από το χωριό του, τον Δραπανιά Κισσάμου, ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Ο κ. Θεοδωράκης προγραμμάτισε τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη και το απόγευμα του Σαββάτου συναντήθηκε με πολίτες και δημοσιογράφους στο Δημοτικό Κήπο Χανίων. Με τις συναντήσεις αυτές, που θα πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα, θέλει να σηματοδοτήσει την διαφορετικότητα που πρεσβεύει «Το Ποτάμι» σε σχέση με τα άλλα κόμματα και πολιτικές κινήσεις.

«Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει την πορεία της Κρήτης». Με αυτή τη φράση ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε από τα Χανιά το στίγμα του πολιτικού του λόγου, σε μια ομιλία με συνεχείς αναφορές στο νησί και χαρακτηριστική χρήση του πρώτου πληθυντικού και της λέξεως «εμείς», όταν αναφερόταν στην Κρήτη.


Ως προς την απόφασή του να δημιουργήσει «Το Ποτάμι» ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Κάποιοι από εμάς είχαν βολευτεί. Και εγώ είχα βολευτεί. Ήταν καλά τα πράγματα στη ζωή μου. Όμως εγώ αποφάσισα να αφήσω τη βόλεψή μου και να πάρω το ρίσκο. Στους Κρητικούς αρέσει το ρίσκο».

«Δέχτηκα κριτική και από τους δημοσιογράφους με τους οποίους πριν λίγο καιρό συνεργαζόμουν, γιατί με θεωρούν απρόβλετο, με θεωρούν κουζουλό», είπε. Όμως, κατά το Σταύρο Θεοδωράκη αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζονται για να γίνει η αλλαγή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε από το κοινό, μεταξύ άλλων, για το αν «Το Ποτάμι» έχει πολιτική ή επιχειρηματική στήριξη.


«Δεν έχουμε πίσω δωμάτια και δεν έχουμε αποκλεισμούς. Αυτούς που αποκλείουμε είναι αυτοί που είναι μπλεγμένοι με παλιές ιστορίες»,  είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Ρέθυμνο, όπου και θα συνομιλήσει σε φοιτητές σε κεντρικό καφέ της πόλης, στη συνέχεια θα συναντηθεί με οινοπαραγωγούς και δημοσιογράφους στον “Κήπο των Αισθήσεων”, στις Μαλάδες Ηρακλείου, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με ντόπιους ψαράδες στη Σητεία.

ΠΗΓΗ: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...