Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ακόμα και ο Δραγασάκης αμφισβητεί την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Το εγχείρημα «ενιαιοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγασάκης σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, συνεργασία με το Ίδρυμα Νίκος Πουλαντζάς.

Στην εκδήλωση με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση», ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκης επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί στην ουσία ένα ενιαίο κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας «με κατευθύνουσα όμως θέληση», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.


Αναφορικά με την ενδεχόμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι αφενός η αναμονή ποτέ δεν οδήγησε στην εξουσία και ότι η αριστερά ποτέ και πουθενά δεν ήλθε στην κυβέρνηση σε εύκολες συνθήκες και αφετέρου, ότι το θέμα του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως ένα ζήτημα υπό διαρκή εξέταση και διαμόρφωση. «Δεν γίνεται να τα ετοιμάζουμε όλα από πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια στρατηγική «προσαρμόσιμη», συμπληρώνοντας ότι «αριστερή στρατηγική σημαίνει διαχείριση της νίκης αλλά και της ήττας και πολιτική κουλτούρα διαλόγου», στοιχείο που όπως ανέφερε,«πολλές φορές δεν το έχουμε».

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...